Početna

OPOZIV: Volkswagen Touareg Hybrid - voda prolazi u baterije

A evo Volkswagen nije na miru ostavio ni hibridnu varijantu Touarega. O čemu se radi? Voda može da procuri u prostor gdje su baterije, napravi kratak spoj i uzrokuje oštećenje baterija. Ovako su baterije pakovali od 12.08. 2009. do ČAK

0
0
0
s2smodern

U najnovijim simulacijama sudara koje sprovodi Američka nacionalna agencija za sigurnost u saobraćaju (NHTSA) Kijin novi...

... sportski terenac Sorento osvojio je svih 5 zvjezdica. Radi se o Kijinom najpoznatijem modelu kojega su od njegovog „rođenja“ 2002. godine prodali u više od 2 miliona primjeraka. Za američko tržište ga proizvode u fabrici u saveznoj državi Georgia, a za ostala svjetska tržišta u korejskom Hwasungu.

Osnova novog Sorenta je njegova značajno unaprijeđena platforma. Torzijska tvrdoća povećana je za 14 posto u odnosu na prethodnika. Karoserija se sastoji od 53-postotnog udjela naprednog čelika velike čvrstoće, što je čak 115-postotno povećanje u odnosu na prethodni model. Osim toga novi Sorento može se pohvaliti brojnim sigurnosnim i ostalim tehničkim pomagalima.

Sorento je namijenjen onim kupcima koji žive aktivnim životom, jer predstavlja idealno vozilo za avanture i bijeg s porodicom, a sa njim su potpuno samouvjereni znajući da je vozilo osvojilo čistu peticu u NHTSA crash testovima.

Prve primjerke novog Sorenta u našoj zemlji možemo očekivati ovih dana kada će biti poznato i više detalja o opremama i cijenama.

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE