Početna

Mercedes X-Class Camper koncepti

Mercedes je na CMT sajmu u Stuttgartu pokazao i par konceptnih automobila kamperske orjentacije. Kao osnova je poslužila X-klasa i pokazali su prerade sa kabinom (Tischer) i sa integrisanom kuhinjom (VanEssa). Pokazali su i Marco

TREBATE OSIGURANJE?
Nazovite:
063 202 207 ili
  062 875 275

0
0
0
s2smodern

U najnovijim simulacijama sudara koje sprovodi Američka nacionalna agencija za sigurnost u saobraćaju (NHTSA) Kijin novi...

... sportski terenac Sorento osvojio je svih 5 zvjezdica. Radi se o Kijinom najpoznatijem modelu kojega su od njegovog „rođenja“ 2002. godine prodali u više od 2 miliona primjeraka. Za američko tržište ga proizvode u fabrici u saveznoj državi Georgia, a za ostala svjetska tržišta u korejskom Hwasungu.

Osnova novog Sorenta je njegova značajno unaprijeđena platforma. Torzijska tvrdoća povećana je za 14 posto u odnosu na prethodnika. Karoserija se sastoji od 53-postotnog udjela naprednog čelika velike čvrstoće, što je čak 115-postotno povećanje u odnosu na prethodni model. Osim toga novi Sorento može se pohvaliti brojnim sigurnosnim i ostalim tehničkim pomagalima.

Sorento je namijenjen onim kupcima koji žive aktivnim životom, jer predstavlja idealno vozilo za avanture i bijeg s porodicom, a sa njim su potpuno samouvjereni znajući da je vozilo osvojilo čistu peticu u NHTSA crash testovima.

Prve primjerke novog Sorenta u našoj zemlji možemo očekivati ovih dana kada će biti poznato i više detalja o opremama i cijenama.

AutoMotoSvijet ima najviše fanova na FB profilu od svih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini, preko preko 80.000!

Pridružite se i Vi!