Početna

BMW Z4, ili nova serija Z

A evo ga na njemačkim autoputevima u okolini Minhena - BMW serija Z ili ako hoćete konkretno novi Z4. Valjda će tako nositi ime. Video slab, ali iskosite malo glavu radi ugođaja ;)

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

... sportski terenac Sorento osvojio je svih 5 zvjezdica. Radi se o Kijinom najpoznatijem modelu kojega su od njegovog „rođenja“ 2002. godine prodali u više od 2 miliona primjeraka. Za američko tržište ga proizvode u fabrici u saveznoj državi Georgia, a za ostala svjetska tržišta u korejskom Hwasungu.

Osnova novog Sorenta je njegova značajno unaprijeđena platforma. Torzijska tvrdoća povećana je za 14 posto u odnosu na prethodnika. Karoserija se sastoji od 53-postotnog udjela naprednog čelika velike čvrstoće, što je čak 115-postotno povećanje u odnosu na prethodni model. Osim toga novi Sorento može se pohvaliti brojnim sigurnosnim i ostalim tehničkim pomagalima.

Sorento je namijenjen onim kupcima koji žive aktivnim životom, jer predstavlja idealno vozilo za avanture i bijeg s porodicom, a sa njim su potpuno samouvjereni znajući da je vozilo osvojilo čistu peticu u NHTSA crash testovima.

Prve primjerke novog Sorenta u našoj zemlji možemo očekivati ovih dana kada će biti poznato i više detalja o opremama i cijenama.

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE