Početna

(Lancia) Stratos sa 557 KS

Novi Stratos će biti izrađen u svega 25 primjerka, i to zahvaljujući italijanskoj manufakturi "Manifattura Automobili Torino". U tri varijante. Kao cestovni automobil, kao GT trkaći automobil i kao Safari rally automobil. 

0
0
0
s2smodern

Košta 3.000.000 američkih dolara, a radi se o kamp vozilu. Prije nego smo ostali impresionirani sa ovim činjenicama, zapitali smo se "PoBogu ko to ko ima 3.000.000 za...

...kamp vozilo treba u stvari ovaj način kampovanja??". Panoramski krov, grijani podovi, potpuno neobičan izgled vozila, kožni interijer, ....pa sve do boje koja u mraku svijetli, sve to je ono što krasi ovo vozilo.

Da nije sve ostalo na lukuszu pokazuje činjenica da je dizajn takav da se zahvaljujući aerodinamici uštedi 20-ak posto goriva u odnosu na današnja vozila slične namjene. Opet, uzimajući u obzir cijenu pitamo se, čemu ušteda 10-ak maraka na 100 kilometara za nekoga ko ovo plati oko 4,5 miliona maraka??

Masa je 20 tona (!!!!!) i može da razvije 150km/h.

Za ovo je odgovorna firma koj ase zove Marchi Mobile, a ovo se zove Elemment Palazzo! Preporučujemo njihov službeni web sajt: http://www.marchi-mobile.com/en/

Njihov facebook profil je na: http://www.facebook.com/pages/Marchi-Mobile-GmbH/153309514730247


AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE