Kampovanje - vozila i oprema
fShare
0
Pin It

Kamping je nešto što pozitivno utiče na zdravlje, raspoloženje, ubija monotoniju, ...

... pa otići negdje na samo jedan dan, prespavati vratiti se sutra veče, dosta pozitivno utiče na osobu, i to u najpozitivnijem smislu. Postoje i oni lijeni, njima je otići do najbliže trgovine kao nekome osvajanje nekog od himalajskih vrhova ili jednog od pupaka naše planete. Njima je lijeno i čitati, pa se o njima svakako može svašta i pisati :)

A ove nadgradnje koje vidite je napravio Mini. Sve su odlične, a nažalost radi se o konceptnim rješenjima, dakle ništa u prodaji još. Ipak, za "uradi sam" tipove ljudi, ovo su definitivno odlične ideje. Primijetit ćete da imaju tri rješenja, model sa spavaćim dijelom na krovu, model koji bismo nazvali van-camper, gdje unutra ima sve potrebno, a može se i prespavati unutra (ima i štednjak, frižider, TV, a krov je providni). Posljednji je onaj što vozi crvenu prikolicu kao camping dodatak. Ova prikolica je namijenjena za dvoje (kao što se vidi sa slike :) ).

Analizirajući sva tri rješenja, najpraktičniji je ovaj što se spava na krovu. Nema priolice kao dodatni teret iza, a za razliku od vana imamos av unutrasnji prostor da služi kao kod putničkog vozila. Koristimo ga kao automobil, a ako se poželi negdje prenoćiti .... ono na krovu se rasklopi i eto mjesta. Na obali rijeke, jezera, mora .... planini, ..... svejedno. 

Za pretragu koristite termine:
MINI Clubvan Camper - za van
MINI Countryman ALL4 Camp - za ovaj sa prostorom za spavanje na krovu i
MINI Cowley - za prikolicu za dvoje.

Nema planova za proizvodnju!