Nepotvrđeno

Volkswagen Golf je najprodavaniji Volkswagenov automobil, i vrijedio on ili ne novca kojeg košta, zaslužuje da ga se spominje. Doduše iza Mk2 varijante ne znam da je išta vrijedno spomenuti i na toj slavi se i dan danas prodaju. 

Slika je sa jednog od automobilskih portala, a nvodi se da je ovo nova Dacua Duster, ona koja će smjeniti postojeću osvježenu generaciju. Zanimljivo, što jest jest!!!

Novi Golf, generacija 8, trebao bi se početi proizvoditi u ljeto sljedeće godine (jun, 2019.). A pokazat će ga vjerovatno početkom sljedeće godine. Ovo nije službeno potvrđen izgled nove generacije Golfa. Mogli bi staviti negdje sa strane i oznaku generacije, da se bar mogu tako razlikovati.

Ako je ovo istina, onda će to biti najskuplji novi automobil do sada pravljen. Bugatti i pretjeruje. Onako ruku na srce, Chiron jest nešto iznad automobila, samo eto ima četiri točka. Kompletan inžinjering u pozadini je priča za sebe.

Trebali bi je pokazati ove godine, navodno pogon na zadnji par točkova, a najjača varijanta (Quadrifoglio Verde) trebala bi imati na raspolaganju oko 330 KS i pogon na sve točkove. Bit će dizelki sa 100 kW ili 136 KS, preko drugih varijanti najvećih snaga do najjače od 210 KS. 

Subaru se smatra, možda prejaka riješ, konzervativnim brendom. Ima sportske automobile, ima i one koji odmah podsjete na rally šampionate. To što je, u poređenju sa ostalima, relativno mali brend ne dozvoljava im luksuz pravljenja greške. Ja lično ga volim, ...

BMW sprema električni i7 (trenutno u ponudi imaju i3 i i8), a navodno se radi o seriji 7 sa električnim pogonom. Sudeći po modelima i3 i i8 nekako mi je teško povjerovati u to, ali dozvolit ću da se radi o sedan varijanti sa električnim pogonom. 

Polestar 1 je poznata priča. Jedan od najljepših automobila današnjice. Polestar 2 će biti sedan, ili kako je to moderno danas "5-vratni coupe", i trebao bi biti pokazan na sajmu u Ženevi sljedeće godine. A na slici vidite ono što bi trebao biti Polestar 3. Njega ...

Oni što mrze pogon na električnu energiju, zovu ih mutanti umjesto hibridi. Ono kao pogrdno. Mutant Cullinan bi, sudeći po TopGear-u, trebao dobiti i hibridni pogon. Pored 6,75 litarskog V12 motora jak 420 kW (571 KS) Cullinan bi trebao imati verziju i sa baterijama, ...