Službeno
fShare
32
Pin It

Audi je predstavio svoj novi model A7. Potpuno je redizajniran i unutra i vani, i to na zaista odličan način. ne treba vam uzimati vrijeme opisivajući izgled, vidite slike, isto kao i pisac ovih redova, i bilo bi nepoštovanje pisati vam o nečem što jednako vidite.

Možda je najradikalnija promjena, u dizajnerskom smislu, ona pozadi, sada su svjetlosne baterije spojene praktično u jednu. Ima po 13 individualnih LED elemenata sa svake strane. Unutra su ... ekrani, ekrani i ekrani. Najveći je promjera 10,1 inch, a ispod njega je 8,6 inchni. Instrument tabla je isto ekran. Ovoga bi se postidjeli i pisci SF žanra od prije samo 10-ak godina. 

Od delikatesa treba izdvojiti autonomno parkiranje (autonomno, dobro ste pročitali, ne pomoć pri parkiranju), a tu je i novi sistem za zadržavanje automobila na svojoj traci. 

Od emhanike, tu je novi 3,0 litarski V6 kojem pomaže 48 Voltni hibridni sistem. To ima i A8, a najvažniji element je kombinacija pokretača i generatora u jednom kućištu. Najveća snaga je 340 KS, a do stotke dođe u 5,3 sekunde. Pored njega tu je još benzinaca i dizela u ponudi. Takođe kupac bira hoće li četiri ili dva pogonska točka. Zadnji diferencijal ima i vektorsko upravljanje momentom kod pogona na sve točkove. Ovo je divna stvar. Tu je i sistem koji upravlja zakretanjem SVIH tiočkova. Zadnji se, naravno ne zakreću kao kod viljuškara, nego zavisno od parametara vožnje mogu se zakrenutio do (ugla) najviše pet stepeni. Pretpostavljate, do do neke brzine ide kontra prednjih (do 50km/h), a kod većih brzina u istu stranu kao i prednji. Pri manjim brzinama to je radi manevrisanja, a kod većih radi stabilnosti vozila. 

Cijene, u Njemačkoj, od 67.800 eura. Vidite iz naslova da je automobil za modelsku 2019., a to znači da prodaja počinje od 2018. godine, i to od februara. 

Zaista su u Audiju ovo jako fino uradili!