Tuning i prepravke
Pin It

Golf kec, jedan od legendarnih automobila Volkswagena, a nije jedini koji se može nazvati legendarnim i dolazi od ovog proizvođača, još je zanimljiv za prepravke. Ovaj što vidite dolazi od Forge Motorsport radionice, a pokreće ga 1.8 litarski benzinac sa turbom.

I on je sve samo ne standardtni 1.8T motor. Koljenasto vratilo je od 2.0 TFSi motora, klipovi od 83 milimetra su od proizvođača JE (klikni ovdje). U usisu je su elementi koje pravi Jenvey (klikni ovdje). Turbopunjač je od Owen Developmentsa i to GBT-5465-HTA. Uz sve druge prepravke, motor je sposoban razviti od 450 do 500 KS. Snaga preko diferencijala sa ograničenim proklizavanjem koji pravi Wavetrac ide ka točkovima. Ni pedale nisu standardne, a one su od Tilton proizvođača. Šeststepni mjenjač VW O2M sa G60 zamajcem, kvačilo pravi Sachs. A ne bi sve to bilo to da je zadržana ručna kočnica koja nije hidraulična, pa je i ona baš takva. 

Elementi od materijala na bazi ugljeničnih vlakana od HR Engineeringa, spojleri, odbojnici, ... sve to je rezultiralo proizvodom kao na slici, a ova snaga sa masom 740 kilograma od ovog automobila pravi raketu na točkovima. 

Felge koje vidite su Rotiform GTB tip, polirane, i dimenzija su 9x15 inča. Gume su Toyo Proces R888 225/45, ogibljenje KW Competition 2A. Kočnice su morale biti adaptirane, a one su sa 280 milimetarskim diskovima sa klještima od šest klipova, dok sud iskovi pozadi Tarox. 

Unutra vidite kavez (Custom Cages), brzinomjer je od Race Technology, sjedišta su Cobra. Prozori su Makrolohn.

S obzirom na sve nabrojano, jasno je zašto je ovaj automobil zaslužio mjesto na automobilskom portalu. Jednostavno, može se i od starih automobila napraviti nešto rijedno divljenja, i za uživanje kao ovaj kec od 450-500 konja. Video je na dnu!

Forge Motorsport VW Golf GTI Mk1 Rabbit Mountain Cup Vehicle 20 Forge Motorsport VW Golf GTI Mk1 Rabbit with 1.8T Power

Forge Motorsport VW Golf GTI Mk1 Rabbit Mountain Cup Vehicle 12 Forge Motorsport VW Golf GTI Mk1 Rabbit with 1.8T Power

Forge Motorsport VW Golf GTI Mk1 Rabbit Mountain Cup Vehicle 1 Forge Motorsport VW Golf GTI Mk1 Rabbit with 1.8T Power

Forge Motorsport VW Golf GTI Mk1 Rabbit Mountain Cup Vehicle 18 Forge Motorsport VW Golf GTI Mk1 Rabbit with 1.8T Power