Poređenja i analize automobila
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Renault je službeno objavio tehničke podatke te motorizaciju novog modela Megane...

Ono što vidimo na prvu je nekonkurentnost u odnosu na ljute rivale poput Golfa, Astre, Peugeota 308 i sl. Za oko nam je zapao novi 1,6 litarski dCi motor u verziji sa 130 KS koji ima ubrzanje do 100 km/h u vremenu od 10 sekundi. Sporo!! Pa VW Golf prije 15 godina sa svojim modelom koji je bio pokretan 1,9 litarskim TDI brundavim motorom imao ubrzanje do 100 km/h za 9,6 sekundi ... ??! 

Šta je sa trenutno najjačom verzijom Megana sa 1,6 Tce motorom snage 205 KS koji dolazi u kombinaciji sa novorazvijenom EDC7 automatikom? Pa ovako, Golf GTI iz 2005 godine sa DSG mjenjačem ima uvjerljivije tehničke specifikacije u odnosu na novi Megane koji još zvanično nije stigao u prodaje salone.

Naravno, nije sve ni u ubrzanju, Megane se odlično pokazao na stazi tj. upravljanju. Baš nas zanima kako će se pokazai protiv sve veće konkurencije kada stigne na testne adrese širom svijeta. 

Bilo kako bilo, očekivali smo malo 'življeg' Megana!!

IZVOR: Turboportal.ba

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE