Predstavljamo
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

S novim BMW-om serije 2 Gran Tourer, BMW je ušao u još jedan novi segment vozila. S raskošnom prostranošću, ...

... upotrebljivošću i inovativnom fleksibilnošću, BMW serije 2 Gran Tourer je prvi svjetski premium kompaktni model koji nudi 7 sjedala i potpuno zadovoljava potrebe mobilnosti mladih obitelji.


Kompaktan, no prostran

Unatoč kompaktnim dimenzijama – s mjerama od samo 4,556 milimetara dužine, 1,800 mm širine i 1,608 mm visine – novi BMW serije 2 Gran Tourer nudi mnogo prostora i velik prtljažnik čiji se obujam može povećati s 645 na 805 litara. Sa spuštenim naslonima stražnjih sjedala, to se povećava na impresivnih 1905 litara utovarnog prostora. Za maksimalnu varijabilnost standardno je ugrađena klizna stražnja klupa – s naslonom djeljivim u omjeru 40:20:40 koji se preklapa na pritisak gumba – što omogućuje postavljanje tri dječje sjedalice. Mogućnosti dodatno povećava opcijski  treći red sjedala koji se može potpuno spustiti u utovarnu podnicu. Maksimalna svakodnevna praktičnost omogućena je kroz brojne pretince za sva tri reda sjedala, kao i nosače na stražnjim dijelovima naslona prednjih sjedala s pričvršćenim preklopivim stolićima. Novi BMW serije 2 Gran Tourer je prvi uspio objediniti tradicionalne vrijednosti segmenta – poput prostorne funkcionalnosti i udobnosti – s prepoznatljivim BMW-ovim vrijednostima poput dinamike, elegancije i premium kvalitete.Pripremljeni za predstavljanje: pet motora s turbopunjačem i pogon na sve kotače

Pet novorazvijenih motora s turbopunjačem sa tri ili četiri cilindara (85 kW/116 KS do 141 kW/192 KS, prosječna potrošnja je: 6,4 – 3,9 l/100 km; emisija CO2: 149 – 104 g/km) u suradnji s jedinstvenim BMW EfficientDynamich paketom mjera jamče jedinstveno iskustvo vožnje koje spaja sportsku dinamiku s maksimalnom učinkovitošću i najnižom emisijom CO2 u segmentu. Jedino vozilo u premium kompaktnoj klasi koje nudi sedam sjedala, BMW 220d xDrive Gran Tourer bit će dostupan s pogonom na sve kotače već pri predstavljanju.

Sustavi pomoći u vožnji i informacijska i multimedijalna oprema dostupna uz BMW ConnectedDrive povećavaju sigurnost u vožnji i komfor. Primjerice, Head-Up zaslon, koji sve bitne informacije projicira u vidno polje vozača ili Traffic Jam Assistant koji vozaču pomaže pri ubrzanju, kočenju i zadržavanju u voznoj traci.

Zabava u pokretu dostupna je i za djecu

Zahvaljujući novoj „myKIDIO“ aplikaciji (prvotno dostupnoj samo u Njemačkoj), dugačka putovanja mogu biti zabavna čak i za mlađe putnike. Aplikacija se prvi put pojavljuje u BMW-u serije 2 Gran Tourer i nudi prikladan sadržaj za djecu i obitelj – primjerice, odabrane filmove, serije, audio knjige i audio predstave – na tabletima poput Apple iPada kojima se zabavljaju putnici straga. Vozač ili prednji suvozač imaju potpunu kontrolu nad sadržajem koji se reproducira: aplikacijom se lako upravlja preko iDrive kontrolera i kontrolnog zaslona dok god je mobilni uređaj spojen s automobilom. Pritom aplikacija „myKIDIO“ omogućuje kontrolu i reprodukciju sadržaja odobrenog za godine gledatelja na povezanim tabletima, što dugačke vožnje pretvara u ugodno iskustvo čak i za djecu. Kontrolni zaslon prikazuje što djeca gledaju na tabletima u svako vrijeme, dok djeca straga mogu koristiti i BMW Kids Cockpit za prikaz informacija bitnih uz putovanje (primjerice, vrijeme dolaska, brzinu i vanjsku temperaturu) na jednostavan i zabavan način.Četiri izvedbe modela za dodatnu individualizaciju

Uz standardnu verziju, novi BMW Serije 2 Gran Tourer dostupan je u još četiri izvedbe. Advantage model nudi povećanu funkcionalnost u odnosu na standardni model, uključujući, između ostalog, dvozonski automatski klimatizacijski uređaj, senzore za parkiranje straga, tempomat s funkcijom kočenja i multifunkcijske tipke na upravljaču. Sport Line model naglašava sportski aspekt s ekskluzivnim vanjskim detaljima, posebnim aluminijskim naplatcima i sportskim sjedalima, dok Luxury Line naglašava ekskluzivnost s detaljima od kroma, odabranim aluminijskim naplatcima i detaljima od kože. Osim toga, M Sport model dolazi s mogućnošću odabira M Aerodiynamics paketa, BMW Individiual Shadow Line s visokim sjajem, M kožnatog upravljača i M sportskih sjedala.

(službeno saopštenje iz Tomić & Co)

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE