Crash testovi automobila

Da se radi o tri identična automobila pokazuju rezultati crash testa na Euro NCAP-u. Pogledajte ocjene po stavkama i sve će vam biti jasno. I nije za pohvalu u vrijeme kada velika većina automobila zaradi svih pet zvjezdica, dobiti svega četiri zvjezdice. E to su uspjelo Opel Combo, Peugeot Rifter i Citroen Berlingo.

Model koji su kod Euro NCAP-a odabrali za crash test je Kia Rio 1.2 GLS, LHD. Rezultati su na slici, a  posljedica toga da je automobil dobio svega tri zvjezdice je loša opremljenost sigurnosnim sistemima, za šta sud obili svega 25 posto.

Naslov govori sve. A slika govori rezultate po sekcijama koje se ispituju. I ovo je moguće eto!

Izgleda da je Ford krenulo na crash testovima Euro NCAP-a, ... sa dobijanjem trojke. Evo i Grand C-Max dobio tri od maksimalnih pet zvjezdica. Rezultati na slici, video ispod, a ispod videa link za preuzimanje izvještaja!

Šta reći. Dok skoro svi danas dobijaju najviše ocjene, evo ima i onih koji još uvijek dobiju "tricu". Ford C-max i detalji sa crash testa kod Euro NCAP-a. Pogledajte sami, a za detaljnije informacije link je ispod videa!

Evo i Toyote sa lošom ocjenom na crash-testu nezavisne institucije Euro NCAP. Svega tri zvjezdice i za ovaj mali automobilčić!

U današnje vrijeme dobiti manje od četiri zvjezdice na crash testu nije baš čest slučaj. A evo jednog, a to je model DS3 od Citroenovog brenda DS! Svega tri od pet zvjezdica, a dole je i video. Ocjena zaštite za dijete je svega 37 posto! Stvarno za zamisliti se!

A evo i automobila koji "je dobio NIJEDNU" zvjezdicu za Euro NCAP test sigurnosti. Video je u nastavku, a automobil je Fiat Punto!

München. Kao najveći model u povijesti marke, novi model MINI Countryman nudi atraktivnu prostornost i osobine ...

Dvije zvjezdice na evropskom crash-testu, za razliku od američkih pet zvjezdica je nešto što treba pojasniti. Kako? Fino, ...

A da nije svima jednostavno dobiti svih pet zvjezdica na crash-testovima nezavisnog instituta ...

U najnovijim simulacijama sudara koje sprovodi Američka nacionalna agencija za sigurnost u saobraćaju (NHTSA) Kijin novi...