Vijesti

Znate li ko je bio Irv Gordon?? 

Tesla bi do kraja ovog mjeseca mogao doseći brojku od 7.000 proizvedenih automobila u sedmici za Model 3, što im je i cilj. S obzirom da sada kupci imaju 7.500 američkih dolara olakšica za kupovinu Tesla automobila, a ta brojka će se sljedeće godine prepoloviti, Tesla ...

U tekstu o Volkswagenu i njegovim planovima da napravi 50 miliona automobila sa električnim pogonom godišnje (klikni ovdje), spomenuli smo i pogone u Emdenu, i da ih prepravljaju kako bi proizvodili električne automobile. 

Zbog greške u proizvodnji, mogu reći greške kod termičke obrade i možda odabira materijala, ili oboje zajedno, opruge na ventilima kod modela Toyota GT86 dolazi do stvaranja pukotina i loma istih. Ovo se može desiti kada se motor izloži višim obrtajima, dakle kada se automobil vozi i za šta je napravljen, zbog zamora materijala opruga ne može da izdrži napor. 

Kada se to desi, motor ne radi i ne može se pokrenuti, a ako puknu opruge, onda može doći do sudara klipova i ventila, pa će popravka koštati lijepu sumu novca. Ovo se može javiti kod modela pravljenih više od GODINU DANA, i to od 09. aprila 2012. do 24. maja 2013. godine.

Izvor: Rapex Alert 46/2018 A12/1722/18


Due to a production error of the valve spring, performance load may exceed the valve spring’s fatigue strength and it may fracture. If the valve spring fractures, the engine may stall while driving and it may be impossible to restart it. The recall affects vehicles built between 9. 4. 2012 – 24. 5. 2013.

 

 

Tesla nije mogao ponuditi Model 3 kako je planirao po cijeni 35.000 dolara i sa najavljenim baterijama. Jedan od razloga je što nije završio razvoj novih ćelija, a evo najavljuju da će ih pokazati na najdalje pola godine. Nove baterije ...

Porsche, koji je od egzotike postao nešto što se svakodnevno viđa i na našim cestam, je i te kako ono što bismo nazvali "zlatna koka" u Volkswagenovoj grupi. Jednostavnom kalkulacijom kada se godišni profit podijeli sa vremenom koliko traje jedna godina dođe se do podatka koliko Porsche zarađuje.

Ovaj postupak, koji je najsličniji onome što zovu 3D printanje je osmislio američki HRE Performance Wheels u saradnji sa GE Additive. Ako pogledate slike vidjet ćete o kakvom revolucionarnom postupku za stvaranje felga se radi. Nazvali su ga HRE3D +, a felge su nastajale od mnogo slojeva titanijumske prašine. 

Sa rezultatom 7 minuta 25 sekundi i 41 stoti dio sekunde, Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ je službeno i najbrži auomobil sa četvora vrata na čuvenoj stazi Nurburgring. Slijedi video:

....................

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button