Feroelektro će proizvoditi električne automobile

Može biti smiješno nekome, ali samo nekome ko nema pojma koliko je Bosna i Hercegovina involvirana u automobilsku industriju. Nažalost to je moglo puno bolje da nema opštinskih kravataša sa rečenicom "ima li mene tu". 

Sve se to mijenja kada je sa druge strane naš čovjek, kojem se baš i ne smije uputiti takvo pitanje, i nije to nimalo pametno. Feroelektro je nekadašnji gigant. Uništavan je sistemski, kao i mnoge druge kompanije. Na tome najviše radi direktor Mirsad Jašarević, a kako kaže u narednih pola godine očekuje potpuno drugu priču kada je u pitanju nekadašnji gigant. 

Firma planira da iskoristi nekretnine koje ima, a ima ih puno, ali su i u pregovorima oko posla sa električnim automobilima, i to ne samo prodaja i servisiranje, nego i prozvodnja. Konkretno, i dovoljno, radi se o električnom vozilu autonomije 400-ak kilometara, sa cijenom 20-ak hiljada maraka. 
 
 
za nadati se da će sve ovo i obistiniti, i da će Feroelektro poslovati kao normalna firma. Ima tu i sudskih sporova, a u svemu tome je važno to da od Vlade FBiH ne traže niti jedan jedini fening, samo traže poštovanje zakona.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward