• Nepotvrđeno
  • Parent Category: Noviteti
  • Objavljeno

Maserati Levante GTS

Zahvaljujući OmniAuto možemo imati vizuelnu sliku kako bi mofao izgledati Maserati Levante GTS, ako ...

. ikada dobije zeleno svjetlo za proizvodnju. I kako kažu kolege, ovo je najbliže što bi bilo eventualnom Ferrarijevom SUV vozilu. A ako dobije zeleno svjetlo to bi značilo 530 KS najveće snage i 710 Nm momenta iz 3,0 litarskog V6 motora, a to je dovoljno da do stotke dođe ispod pet sekundi. Najveća brzina bi bila 264 km/h.

A znate zašto se misle oko zelenog svjetla? Jer je njihov marketing šef, Alberto Cavaggioni rekao da i nema tržišta za SUV vozila snage oko 500 konja. Eto konju nema!

Stvarno sve ove što marketing polažu na bilo kakav način treba poslati prvo da strudiraju logiku, a ona se uči kroz učenje šaha i shvaćanje matematike, pa onda osnova ekonomije i malo informatike. Vidjeli ste oglas britanske amabasade kako se oglašava sa Jaguarom u Dnevnom Avazu. Kakva je kupovna moće, ali i sam karakter osoba koje kupuju one novine koje su postale predmet ličnog obračuna SBB i SDA stranaka? Koga briga tu za Jaguar. Onda pričam sa jednim u Toyoti, kaže oni vole plaćati lokalne portale sa crnim rubrikama. Pitam ga kada kupuje mobitel, da li gleda gsmaeran ili taj trač-portal? Kaže Gsmarena. Pitam kada kupuije auto gleda li taj portal ili kakav specijalizirani, kaže specijalizirani. I NIJE MOGAO izvući pouku. Logika je nasušna potreba ovog naroda! Tako ti je to moj Alberto, nisi jedini!

Dakle ovo posmatrajte kao Ferrari SUV!