Lexus LF-ZC concept

LF-ZC je od Lexus Future Zero-Emission Catalyst, a ovim konceptom pokazuje i kuda će se kretati u budućnosti, a vidi se sličnost i sa sadašnjim jedinim električnim modelom brenda. U stvari, prije opisa, nešto o samoj liniji gdje bi se trebao praviti. 

To je najmodernija linija za sklapanje, a automobil će se sam kretati sa jedne stanice do druge, koristeći bateriju, točkove, elektromotor i bežični terminal za navigaciju. Naravno oni koji nisu tehnolozi među vama ovdje ne vide ništa neobično, novinari tabloida još manje, ali ovim se potpuno eliminira potreba za konvejerima ili pokretnim trakama, što je ogromna ušteda. Pored toga, baterije neće biti upakovane na način da je sve između dvije ravne ploče. Ne, sada to ide sa raznim geometrijskim oblicima, oni kažu prizmatično, a ovo će omogućiti i da se prostor iskoristi na bolji način, pogotovo i samo dno gdje stoj enoge putnika pozadi. 

Dimenzije automobila su 4750 milimetara je visina, 1880 istih jedinica je širina, a visina je 1390 mm. Osovinski razmak je 2890 mm. Koeficijent otpora zraka je navodno ispod 0,2 što če drastično smanjiti potrošnju na autoputevima kada se vozi oko 130 km/h.  

Neću o pogonu, jer nema ništa službeno, ali moglo bi se nešto napisati sa dovoljnom preciznošću.  

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward