• Poređenja
  • Parent Category: AMS
  • Objava

Volkswagen CC ili Renault Latitude

Prenosimo poređenje koje smo našli kod čeških kolega, tako da ovo nije naša ideja za poređenje, niti isto smatramo .... fer. Ipak CC je nekakva sportskija verzija konvencionalnog dizajna Passata kojeg je Volkswagen nazvao samo CC bez Passat ispred, čisto iz marketinških razloga. No smatramo da nekome i ovakvo može biti zanimljivo. Poredili su dimenzije i vizuelni izgled. Evo činjenica pa sami napravite procjenu.  

Renault Latitude i Volkswagen CC - poređenje gabarita
mjera Renault Latitude Volkswagen CC Razlika
dužina [mm] 4.897 4.802 -95 mm
širina [mm] 1.832 1.855 +23 mm
visina [mm] 1.483 1.417 -66 mm
međuosovinski razmak [mm] 2.762 2.711 -51 mm
prednji trag točkova [mm] 1.565 1.552 -13 mm
trag točkova pozadi [mm] 1.562 1.559 -3 mm
zapremina prtljažnika [l] 477 532 +55 lit

(kliknite na sličicu za uvećanje)

Što se nas tiče, mislimo da je Latitude jedan od vizuelno najružnijih automobila danas. Može se ljutiti ko god hoće, siguran sam da ljudi u Renault prodajnim salonima misle baš ovako. Jasno da im posao ne dopušta da javno ispoljavaju svoje mišljenje, ipak žive od tog posla. Svakako je to surogat Samsunga SM5.
Sa druge strane novi Passat j samo za Volkswagen nov, i za novinare koje plaća Volkswagen. Radi se o osvježenoj verziji prethodnog Passata, a Passat CC kojeg je naslijedio ovaj CC je bio jedan od najljepših vozila sa Volkswagenovim znakom. Ovaj CC .... možda je naslijedio tu titulu, ne što je ljepši od prethodnika nego što su svi drugi VW-i ružniji. Izdvajamo Scirocco, koji je .. hm, teško se izraziti. Ljepši, sportskiji, atraktivniji, agresivniji ..... Tu su, CC i Scirocco, vizuelno naravno. 

Šta bismo mi odabrali? NIJEDNO!
Ako bismo morali odabrati jedno od ovo dvoje, ne uzimajući u obzir cijenu? Odgovor je Volkswagen CC, čovjek se ne bi stidio proći cestom! 

Očekujte, ove i narednih sedmica, kod bh medija koje Volkswagen plaća iscrpne hvalospjeve CC-a u rubrikama "test". I niko, ama baš niko neće niti spomenuti relativno mali prostor na zadnjoj klupi. 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details