O portalu

AutoMotoSvijet, postoji od ljeta 2009. godine. Po broju fanova, pratilaca, na društvenim mrežama je ubjedljivo najpopularniji automobilski portal u Bosni i Hercegovini. Alexa index, kaže isto to, da je najpopularniji portal u Bosni i Hercegovini (Alexa je u vlasništvu američkog Amazona, i bavi se procjenama posjećenosti web stranica).

Mnogi portali su se od 2009. pojavili, i jednako brzo i nestali, iako su finansijski bili podržani od marketing odjela automobilskih dilera, kao što se i danas javljaju, i kao što će nestati za godinu dvije. AutoMotoSvijet je najstabilniji, uredno redizajniran u skladu sa najnovijim tehnologijama u oblasti web sadržaja. Responzivan je od 2016. godine, dakle prilagođava izgled veličini ekrana, radi lakše preglednosti.

Što se tiče društvenih mreža prisutni smo na više njih, a izdvajamo Facebook gdje imamo više od 90.000 fanova i oko 140.000 pratilaca. Pinterest profil je takođe posjećen, a mjesečni doseg broji to pola miliona korisnika mjesečno. Youtube kanal je nešto što se dopunjava video snimcima sa testova, a do ovog momenta video snimci su pogledani oko 1.500.000 puta. 

Facebook profil AutoMotoSvijetahttps://www.facebook.com/autosvijet/

Youtube kanalhttps://www.youtube.com/Automotosvijet

Pinteresthttps://www.pinterest.com/automotosvijet/

Play Store aplikacija za Android OShttps://play.google.com/automotosvijet.app=US

AutoMotoSvijet je dio Udruženja za razvoj finansijske kulture iz Sarajeva. Udruženje za razvoj finansijske kulture iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina, registrirano je sredinom decembra 2011. godine u Ministarstvu pravde Federacije BiH, a počelo je sa radom u januaru 2012. godine. Udruženje za razvoj finansijske kulture je neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija koja djeluje na području Federacije Bosne i Hercegovine. Udruženje je svoje ciljeve definisalo na osnivačkoj skupštini te ih potom taksativno navelo u Statutu udruženja. Ministarstvo pravde FBiH potom je svojim Rješenjem potvrdilo i statut i ciljeve udruženja. Osnovni cilj Udruženja je promoviranje, širenje i razvoj finansijske kuture kao dijela opće građanske kulture. Ostali ciljevi su promocija i razvoj odgovornog vođenja ličnih finansija, kulture odgovorne potrošnje, štednje i ulaganja te odgovornog i smislenog zaduživanja. Udruženje svoje ciljeve, shodno Statutu i Rješenju, ostvaruje kroz razne djelatnosti, pri čemu se posebno fokusira na pružanje cjelokupnih informacija posredstvom svoje internet stranice te printanih i elektronskih publikacija.

Udruženje se u svojim aktivnostima posebno fokusira na segment ličnih finansija fizičkih lica, na odgovorno upravljanje, potrošnju i štednju te investiranje, čime se ostvaruje primarni cilju udruženja - promocija i razvoj finansijske kulture. Udruženje na svojoj internet stranici redovno objavljuje selektirane, odabrane ekonomske i finansijske tekstove iz BiH i svijeta u sklopu svojih aktivnosti na unaprijeđenju bolje informiranosti o kretanjima u finansijskom sektoru.

Udruženje radi tokom cijele godine, svakog radnog dana u periodu od 10.00 do 14.00 sati, izuzev u periodu kolektivnog zmskog i ljetnjeg godišnjeg odmora (januar i februar te juli i avgust), te za vrijeme državnih i vjerskih praznika. Svi članovi Udruženja, uključujući i članove koji su angažirani u radnim tjelima udruženja, rade isključivo na volonterskoj osnovi te se shodno tome može desiti da ponekad nisu dostupni u gore pomenutom vremenskom periodu.

Web portal je od zadnje sedmice septembra 2019. godine sa ugrađenim SSL certifikatom, a to za Facebook znači promjenu linkova i reset "lajkova" na nulu! 


I za kraj, osoba koja stoji iza portala ima sedmi stepen obrazovanja iz oblasti mašinskog inžinjeringa (1990.), a službeno potpisuje novinarske tekstove iz oblasti automobilizma, tehnike i kamiona od marta 1998. godine. Vjerujem da je ovo bolja preporuka od uobičajnih "voli automobile", "ima vozačku već par godina", kako je to izgleda praksa kod velike većine automobilskim medija.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details