Rođendanski Bosch E-Bike Concept

Bosch ne treba posebno predstavljati, i šta god da naprave treba obratiti pažnju na to. Evo njihovog bicikla, i to na deseti rođendan od proizvodnje njihovog prvog električnog bicikla. Ovo ...

... što vidite je koncept, zovu ga jednostavno E-bike od Boscha, ništa posebno, ali je svakako zanimljiv pogledati.  

Ram čija glavna kontura je skoro pa savršen trougao, napravljen je od kompozita na bazi ugljenika. Zadnji ovjes točka je skriven u ram, a ram skriva i konceptni sistem baterija koji u Boschu zovu PowerTube 625. Za tri sata i 42 minute napune se do 100 posto kapaciteta, dakle ako ste došli sa njim na posao ima i te kako vremena da se napuni. A da, ram je napravljen tako i sklopljen sa baterijama da se vodilo račun ai o hlađenju istih. CX elektromotor je planiran za upotrebu od 2021. godine u Boschu, i karakteriše ga 85 Nm obrtnog momenta, a najveća brzina je 24 km/h. Ali ovo je bicikl i nema smisla ovo posmatrati kao električno vozilo, ipak su tu pedale i služi za sport, zdravlje, avanture, rekreaciju. 

Bicikl ima i ABS sistem, a aktivira se samo ako sistem registruje da ste prejako stisnuli ručicu kočnice za trenutnu brzinu. 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward