Trač-portali: Hyundai će preuzeti Fiat-Chrysler

Da, piše se o tome kao da je to nešto gotovo, valjda tražeći reklamu viška za zadnju stranicu ili kakav baner od Hyundaijaa. A šta je u stvari istina?

Kao prvo o ovome piše Asia Times, koja se poziva na neimenovane izvore. Već postaje zanimljivo. Dalje, kažu, pošto Sergio Marchione sljedeće godine napušta direktorsku stolicu Fiat-Chrysler ... ne znam kako da ga nazovem, konglomerat možda, pretpostavljaju da će pasti vrijednost dionica, i da će tada Hyundai preuzeti dovoljno dionica da ima kontrolu nad brendovima Fiata i Chryslera. A sada dolazimo do imena John Elkann. 

Znate li ko je on?

Čovjek je rođen 1976. nalazi se na čelu investicijske grupe Exor, a ona je kontrolisana od porodice Agnieli koja ima najviše dionica Fiata, Ferrarija ....... Juventusa. Asia Times piše da on nema interes da zadrži dionice FCA kod sebe.

Sada sami procijenite koliko porodica Agnieli ne želi dionice Fiata koje posjeduje decenijama. Procijenite koliko je Elkann voljan da ih proda, a i može li to sam, jer ne odlučuje sam u Exoru. I dalje, hoće li Marchionne napustiti poziciju koju shvata kao pasionirani hobi. Svašta se mora poklopiti, ali ja lično od preuzimanja ne vidim ništa. Eto, podsjetit ćemo se krajem 2019. godine na ovo. 

Saradnja možda, bila bi i dobra, ali preuzimanje FCA od strane Hyundaija, ja lično ne vjerujem u to! No vijest je senzacionalistička, trač portali poput klixa je plasiraju, kao i mnogi drugi, baš kao one prije 10-15 godina i vijesti da ćemo do 2020. svi voziti automobile na vodonik, pa se osvrnite oko sebe. Nažalost za "mlaćenje prazne slame" nema nikakve odgovornosti u BiH (i šire), pa svi mogu pisati šta žele, samo nek se klikće na naslove!

Ovakvi trač-portali se trebaju držati priča o donjem rublju jeftinih pjevačica, i rasplamsavanja nacionalnih prepirki u komentarima, u čemu su jako dobri!