• Vijesti
  • Parent Category: AMS
  • Posted

Prva Toyotina fabrika u Evropi koja pravi punjivi hibridni automobil (C-HR)

Investicija je iznosila 308 miliona eura, a radilo se o osposobljavnju oyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) pogona za proizvodnju punjivih hibrida, i ovo je prva Toyotina fabrika za proizvodnju punjivih hibrida. 

I dobro ste pročitali, ovo je prvi put da će neki Toyotin punjivi hibrid praviti neko u Evropi. Kapacitet je 75000 jedinica baterija godišnje. Toyota planira i u Evropi da bude CO2 neutralna do 2035. godine. Zeleni "teroristi" ne znaju šta će, smeta im i kada se električna energija pravi u termoelektranama, ili plinskim, a sada im smeta i laju na sva usta i na solarne i vjetroelektrane. A niko do tih budaletina da predloži nešto, eto novo, po njihovom tabijatu, kada je proizvodnja električne energije u pitanju. 

Novi C-HR dolazi sa 1,8 i 2,0 litarskim benzincem kao primarnim motorom, a onaj sa AWD-i pogonom samo dolazi sa 2,0 litarskim bezincem kao primarnim. I punjivi hibrid (plug-in) je opet sa primarnim 2,0 litarskim benzincem. 

Na premijeri je bio trač politički tabloid koji je nedavno autoritativno ustvrdio da model bZ4X ima dobar e-CVT mjenjač, između ostalih nebuloza. Istina je da taj model nema nikakav mjenjač. Autoritet je to tvrdio u testu. Divan osjećaj kada ne znaš ima li auto mjenjač ili ne. Toyota Bosna i Hercegovina stvarno ima nos za stručnjake :))))))

Toyota C-HR

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward