• Vijesti
  • Nadkategorija: AMS
  • Objava

Kia EV9 finalist izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 se plasirala u finalni krug izbora za Evropski auto 2024. godine (COTY). Potpuno električni SUV je prvo bio na širem spisku od 28 novih modela predstavljenih ove godine, a sada ga je žiri koji čini 59 članova iz 22 zemlje ...

smjestio među sedam najboljih. Ukupni pobjednik će biti proglašen 26. februara, na salonu automobila u Ženevi.

Kao i višestruko nagrađivani električni crossover Kia EV6 i potpuno električni Kia EV9 napravljen je na namjenskoj platformi za električna vozila E-GMP. EV9 je jedno od prvih električnih vozila sa sedam sjedišta na tržištu i pruža prostranu unutrašnjost s komforom kao u raskošnoj dnevnoj sobi. Po pitanju dometa je EV9 odličan saputnik za porodična putovanja, jer je s jednim punjenjem moguće preći do 563 km. Zahvaljujući 800-voltnoj tehnologiji vrlo brzog punjenja bateriji kapaciteta od 99,8-kWh samo 15 minuta punjenja je dovoljno za 249 km dometa, što nudi izuzetnu učinkovitost u svom razredu.

Jason Jeong, predsjednik kompanije Kia Europe, rekao je: "Ponosni smo da smo se s modelom Kia EV9 već treći put zaredom plasirali u uži izbor za auto godine u Evropi. Kia EV9 korača stopama nagrađenog modela EV6, automobila 2022. godine, te dokazuje našu ambiciju da se etabliramo kao vodeća marka električnih vozila na evropskom tržištu."

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details