• Vijesti
  • Nadkategorija: AMS
  • Objava

Stellantis otvorio moderni centar za reciklažu

Stellantis, koji u svojem okrilju ima sljedeće marke: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobili, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Vauxhall, a tu nije Ferrari, kako neki misle, otvorio...

... je pogone za reciklažu u krugu Mirafiori pogona u Torinu. Investicija je iznosila 40 miliona eura, a pogon se prostire na 73000 kvadratnih metara. Što ovo pišem? Mala investicija za ovakvu kvadraturu, a zapoščjava 170 ljudi. Bavit će se i rastavljanjem automobila, ali i obnavljanjem vozila i dijelova čak, a tu je i centar za sortiranje. Do 2025. godine broj zaposlenih treba da poraste na 550. 

Ovaj dio koji sam nazvao obnavljanje vozila, odnosi se na električna vozila, i bit će namijenjena za preprodaju. To je ono što govorim za ove automobile, promijeniti baterije, ležajeve i na elektromotorima i tičkovima, i praktično automobil može opet na cestu. Onaj dio koji će se oabiti obnovom dijelova, bavit će se obnavaljanjem pojedinih menizam akako bi se mogli opet koristiti, kao što su mjenjači, baterije, motori, a do 2025. planiraju obnoviti 50000 elemenata, a u 2030. to treba dostići 150000 elemenata. Rastavljanje vozila, i sortiranje, to je za reciklažu elemenata. 

Ekolozi, koji su do nazad par godina bili protiv fosilih goriva, sada su i protiv električnih, a bit će i protiv ovakvih pogona, jer oni u stvari ne znaju šta će i svima bi zabranili apsolutno sve, dok oni samo uživaju blagodeti svih tih tehnologija.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details