• Vijesti
  • Nadkategorija: AMS
  • Objava

WWCOTY (ženski) automobil godine: KIA EV9

Kia EV9 nedavno je pobijedio u SUV kategoriji u prestižnom izboru za ženski svjetski automobil 2024. godine (WWCOTY).

Ovo dostignuće dolazi nakon temeljitog ocjenjivanja 62 nova modela, gdje se Kia EV9 istakao zbog svojih izuzetnih performansi u različitim oblastima, kao što su sigurnost, iskustvo u vožnji, tehnologija, udobnost, efikasnost, uticaj na životnu sredinu i vrijednost za novac. Ovo priznanje dodatno učvršćuje reputaciju Kia EV9 kao vodećeg velikog električnog SUV-a na tržištu.

Pobjednike bira 75 ženskih automobilističkih novinara između 62 nova modela
Žiri od 75 novinarki iz automobilizma iz 52 zemlje širom pet kontinenata učestvovao je u sveobuhvatnom procesu evaluacije. Ovo je uključivalo vožnju, detaljnu analizu i rigorozne studije za odabir pobjednika u pet kategorija: SUV, porodično vozilo, veliko vozilo, ekskluzivno vozilo, 4x4 i pick-up vozilo.

Tokom ove početne runde, Kia EV9 se istakao po svojoj izuzetnoj aerodinamici, inovativnim dizajnerskim karakteristikama, naprednoj tehnologiji, mogućnosti dvosmjernog punjenja i ultra brzom sistemu punjenja od 800 volti. Žiri je takođe istakao atraktivnu cijenu EV9, pozicionirajući je konkurentno u odnosu na druga vozila u istom segmentu.

Kia EV9 pohvaljena zbog izuzetne aerodinamike, dizajna, tehnologije i mogućnosti punjenja
EV9 kombinuje snagu SUV-a, najsavremeniji stil električnih vozila (EV) i napredne tehnologije, stavljajući ga na čelo SUV kategorije. Izgrađen na električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP), EV9 obezbjeđuje sportske performanse i potpuno električni domet od više od 541 km (WLTP). Njegovo vrlo brzo punjenje od 800 volti omogućava do 239 km dometa sa punjenjem od samo 15 minuta.

Priznanje Kia EV9 u izboru WWCOTY 2024. pokazuje Kijinu posvećenost stvaranju vozila koja odgovaraju širokom spektru perspektiva i preferencija. Ova nagrada pokazuje globalnu privlačnost modela EV9 i njegov odjek među ženama širom svijeta.

Sveukupni pobjednik WWCOTY nagrade biće objavljen 8. marta
EV9, zajedno sa još četiri pobjednika u ostalim kategorijama, prelazi u posljednju rundu žiriranja kako bi se odredio ukupni pobjednik nagrade za ženski automobil godine u svijetu. Proglašenje pobjednika biće 8. marta, na međunarodni dan žena.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details